top of page

De historie 

vanaf 1963. 

Al meer dan 60 jaar is dit gebouw een icoon in Hengelo, maar door functionele ontwerp uniek in de wereld: nergens staat eenzelfde pand als deze. Het gebouw werd gebruikt om de producten na Holland Signaal (voorloper huidige Thales) te testen en verder te ontwikkelen.

21248157_378034549282800_3484234163549477053_o.jpeg

De bedrijven achter RADARTOREN B17

SOM huisvesting en Kamphuis sloopwerken hebben de handen ineen geslagen om samen de radartoren nieuwe leven in te blazen. Een geweldig initiatief waar samenwerking en innovatie wederom samenkomt op het High Tech Systems Park in Hengelo. We vertellen je graag meer over onze bedrijven en samenwerking. 

logo-300.png

SOM HUISVESTING

Gelderman-fabriek-Oldenzaal-1_edited.jpg

SOM heeft jarenlange ervaring met bijzondere plekken creëren. Sinds 2017 hebben we al vol verwondering naar de mogelijkheden van deze radartoren gekeken. Waar er eerder plannen voor sloop waren hebben we de vorige eigenaar Thales overtuigd van de iconische kracht van dit gebouw. In 2021 werden we de gelukkige eigenaar van dit pand.

logo kamphuis.png

KAMPHUIS SLOOPWERKEN

Kamphuis_5515.jpg

Kamphuis Sloopwerken is jarenlang betrokken bij de ontwikkeling vanuit High Tech Systems Park. In de vorm van complete sloop, deels door het strippen gebouwen als Gebouw N en nu door het optimum om een gebouw te hergebruiken en daarmee een zeer duurzame ontwikkeling stimuleert. Dit sluit naadloos aan bij een nieuw initiatief ‘Omgekeerd bouwen’

De historie

Radartoren werd niet meer gebruikt en tijdelijke functies werden ondergebracht, waaronder het Thales museum.

1963

1979

2012

2018

2021

2022

2023

Bouw van de originele toren. Hier werd alleen de bovenste verdieping gebouwd ten behoeve van de testopstelling van de Holland Signaal radarsystemen.

De tussenverdiepingen werden gebouwd als uitbreiding op de kantoorruimten.

​Eerste plannen hebben we gemaakt voor behoud van dit unieke pand en zijn de gesprekken gestart met Thales voor de aankoop.

Overname is eind 2021 een feit geworden. 
SOM Huisvesting en Kamphuis Sloopwerken hebben de handen ineengeslagen om de radartoren nieuw leven in te blazen. 

De sloopwerkzaamheden zijn begonnen, de eerste ruimten zijn gereed gemaakt voor de verhuur en dit jaar zullen de kantoor en bedrijfsruimte verder verbouwd worden zodat dit gebouw klaar is voor de toekomst: verduurzaamd, nieuwe installaties en eigentijdse inrichting. 

Nieuwbouw zal gerealiseerd worden.

Meer lezen?

bottom of page